Mitt studie besök på Bildelslagret "skroten"

Vi besökte Bildelslagret som ligger i göslunda en bit utanför Lidköping. Vi fick chansen att prata med kontaktpersonen och ägaren Mats Svensson. Vi fick kontakt med han genom hans son och våran vän hampus Svensson.

Mats hade de väldigt stresigt men vi fick ändå chansen att besöka han i en halvtimme på eftermiddagen. Mats gav intrycket av att skroten var väldigt oraganiserad och en mycket säker arbetsplats. Han var mycket säker på de frågor vi frågade han och han viste precis vad allt handlade om. Vi började att prata om skyddsrond och de hade Bildelslagret självfallet en. Man hade skyddsrond ungefär 2 gånger om året och de anställda hade även ett skyddsombud som hade de stora ansvaret för säkerheten. De har 7 anställda varav en är pensionerad som bara jobbar två dagar i veckan och en är lärling från gymnasiet.

Alla på Bildelslagret var så försäkrade man kunde bli i princip och de hade alltid rätt till rehabilitering även om det inte sket någon större skada på bildelslagret än. Mats hade inga speciella regeler på Bildelslagret utan han uppmanade mest till att arbeta med sunt förnuft och ta vara om sig själva. Något som Mats verkligen värdesätter är att personalen använder sin skyddsutrustning som tilldelas.

Denna utrustning är ganksa standard som till exempel  skyddshandskar, Arbetskläder, knäskydd, svetsmask och skyddsglasögon.

I det stora hela var intrycket av Bildelslagret Lidköping väldigt bra :)


RSS 2.0